Babymassage (privéles)

 

 

Babymassage is een uit India afkomstige massage voor baby's. Het is een natuurlijke, traditionele kunst, eenvoudig en eeuwenoud, die iedere ouder heel gemakkelijk kan leren.  

Het kan gezien worden als een vorm van communicatie zonder woorden. De taal van het lichaam is de eerste levensmaanden van een kind de enige taal die het spreekt. Als een nieuw leven start, worden zeer veel indrukken opgedaan. Licht, lawaai, honger, warmte of kou zijn slechts enkele voorbeelden.

Het kind kan daarbij liefde en warmte goed gebruiken. Het zoekt contact...maar praten kan het nog niet!  

 

Voordelen van Babymassage

 

Artsen en vroedvrouwen wijzen er steeds weer op dat babymassage de lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkeling van de baby bevordert. Het is een prima manier om de baby nog beter te leren kennen. Het versterkt de band tussen ouder en kind.

 

Baby's vinden het fijn om aangeraakt te worden. Door je baby regelmatig te masseren, worden de zintuigen van het kindje geactiveerd.

 

Maar babymassage heeft nog meer positieve invloed op:

  • vaak merk je dat door massage het slaapgedrag kan worden veranders
  • massage heeft een goede invloed op de spijsvertering
  • bij regelmatig masseren merk je dat de weerstand tegen ziektes wordt verhoogd

 

Wat houdt de babymassage in?

Je leerleerlt stap voor stap de techniek van de Shantala babymassage.  Ik laat aan een pop de massagegrepen  zien en jij mag tegelijkertijd je baby mee masseren. 

 

Naast de babymassage en vele praktische tips bespreken we onder het genot van een kopje koffie of thee iedere week een onderwerp. Bijvoorbeeld, het ontwikkelen van de tastzin, spelen met je baby, lichaamstaal van de baby, aromatherapie, babyteentjes lezen, fit met je baby, het dragen van je baby, huilbaby's, bachbloesems voor baby's, ontspanningsoefeningen, etc.

 

Na afloop van iedere massagesessie is er gelegenheid om je kindje te "emmeren".

 

 

Elke les duurt 1 uur. Je mag zelf bepalen hoeveel lessen je wilt nemen.  Gemiddeld zijn 2 lessen nodig om de complete babymassage te leren. 

De lessen kunnen bij mij in de praktijk of aan huis gegeven worden.

 

 

Voor welke leeftijd?

 

De cursus is voor baby's tot ± 10 maanden.